Bereikbaar:

9:00uur tot 12:00 uur (ma-vr)

Hemenborg intermediair Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Jeugdsportfonds
Sporten is gezond voor iedereen. Maar wat nu als je kinderen wel graag naar een sportclub willen maar je hebt niet genoeg geld om de contributie te betalen? Dan kun je een aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt maximaal 225,- euro per kind aan de contributie en/of sportspullen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Jeugdcultuurfonds
Maar misschien wil jouw kind wel veel liever muziek maken, dansen, toneelspelen of iets anders creatief doen. Dan is er het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld muziek- of theaterles te volgen. Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld tot een maximum van 450,- per kind (4 – 18 jaar), per cursusjaar.

Hoe werkt het?
Om in aanmerking te komen moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde voorwaarden. Die kunnen per gemeente verschillen. Je kunt als ouder niet zelf een aanvraag doen. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld door Hemenborg. Wil je weten of je in aanmerking komt? Neem dan contact op met Ineke Mulder. Zij kijkt graag samen met jou naar de mogelijkheden. Je kunt haar bereiken per mail: ineke.mulder@hemenborg.nl of bel naar 0599 61 14 80