Bereikbaar:

9:00uur tot 12:00 uur (ma-vr)

Mentorschap

Soms kunnen mensen niet goed voor zichzelf opkomen. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of een beperking hebben. Ze vinden het lastig om informatie goed te begrijpen en om beslissingen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met dementie, hersenletsel, een verstandelijke of psychische beperking. Voor hen is het moeilijk om de juiste keuzes te maken als het gaat om hun eigen verzorging, verpleging, begeleiding of behandeling. Dan kan er een mentor benoemd worden die deze beslissingen overneemt. De mentor neemt deze beslissingen wel zoveel mogelijk samen met de persoon om wie het gaat.

Wat is mentorschap?

Mentorschap is een wettelijke maatregel en wordt aangevraagd bij de rechter. Deze maatregel is bedoeld om jou of je naaste te beschermen op het persoonlijke vlak. Je moet daarbij vooral denken aan beslissingen die moeten worden genomen over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Een mentor neemt beslissingen hierover zoveel mogelijk in overleg met de persoon om wie het gaat. In principe kan iedereen mentor worden. Bijvoorbeeld een familielid. Maar soms is er geen familie of kan/wil familie geen mentor zijn. Dan kun je voor professioneel mentorschap bij Hemenborg terecht.

Kosten

Hieronder vind je een overzicht van de kosten. Deze bedragen zijn standaardbedragen die vastgesteld zijn door de rechter. Er aanpassingen/combinaties mogelijk. Dit hangt af van jouw situatie. Voor meer informatie over de kosten kun je contact met ons opnemen.

2020 Mentorschap Tarieven inclusief BTW
Start 657,03
Maandtarief 116,26
Maandtarief met psychische problemen (t/m 23 jaar) 150,44
Verhuizing 410,19

 

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact met ons op.